Skip to main menu
Scroll to content
Full-text resources of CEJSH and other databases are now available in the new Library of Science.
Visit
https://bibliotekanauki.pl
Search
Browse
About
test
Issue details
Link to site
Copy
Publisher
Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, Małopolska Szkoła Administracji Publicznej
Journal
Zarządzanie Publiczne / Public Governance
Year
2012
Volume
---
Issue
1(19)
Identifiers
ISSN
1898-3529
Cover
Volume contents
1(19)
article:
Tworzenie i rodzaje wiedzy społecznej
(
Hausner J.
), p. 9-18
article:
Badanie społeczeństwa z perspektywy podmiotu działającego
(
Górniak J.
), p. 19-32
article:
Poznanie, wiedza i działanie społeczne w paradygmacie wielości
(
Mazur S.
), p. 33-41
article:
Co po socjologii?
(
Hartman J.
), p. 43-51
article:
Społeczeństwo jako problem koordynacji : rola wiedzy w stanowieniu bytu społecznego
(
Giza A.
), p. 53-70
article:
Social Imaginaries, Structuration, Learning, and 'Collibration' : Their Role and Limitations in Governing Complexity
(
Jessop B.
), p. 71-83
article:
Głęboka Kompleksowość a ujęcie krytyczności w wyjaśnianiu kompleksowości przez Morina i Le Moigne'a
(
Delorme R.
), p. 85-108
article:
Reżimy wiedzy : jak Stany Zjednoczone i Dania interpretowały kryzys stagnacji
(
Campbell J. L.
,
Pedersen O. K.
), p. 109-123
article:
Kiedy poznający podmiot jest działającą kobietą : przypadek badań feministycznych
(
Worek B.
), p. 125-135
article:
Lingwistyka a współczesne paradygmaty nauki
(
Chrabąszcz R.
), p. 137
article:
Evidence-based policy - nowa koncepcja dotykająca starych problemów
(
Józefowski B.
), p. 147-152
article:
Niezamierzone efekty działań ludzkich, czyli o tym, czy może się udać reforma systemu szkolnictwa wyższego
(
Jelonek M.
), p. 153-163
article:
Tworzenie się wiedzy społecznej według teorii CRP
(
Ćwiklicki M.
), p. 165-172
article:
Wyjaśnianie powstawania norm
(
Kuniński M.
), p. 173-184
article:
Tworzenie i rodzaje wiedzy społecznej - ciąg dalszy
(
Hausner J.
), p. 185-194
open years
JavaScript is turned off in your web browser. Turn it on to take full advantage of this site, then refresh the page.