Full-text resources of CEJSH and other databases are now available in the new Library of Science.
Visit https://bibliotekanauki.pl

PL EN


2007 | 02(17) |

Article title

Działania organizacji rządowych na rzecz zapewnienia odpowiedniej jakości produktów na przykładzie ryb i ich przetworów

Content

Title variants

EN
Contribution of govermmental organisatios to provision of quality to fish and fishery products

Languages of publication

PL

Abstracts

PL
Wprowadzenie w Polsce wspólnotowego prawa żywnościowego spowodowało zmiany w zakresie działań organizacji rządowych na rzecz zapewnienia odpowiedniej jakości produktów, w tym ryb i ich przetworów. Dużo większą rolę odgrywa zapewnienie odpowiedniej higieny produkcji i bezpieczeństwa żywności. Zniesienie obowiązku stosowania Polskich Norm znacząco ograniczyło zakres obligatoryjnych parametrów jakie muszą spełniać ryby i przetwory rybne. Mnogość przepisów prawnych wymaga opracowywania ich szczegółowych analiz.
EN
Introduction of European food law in Poland has caused changes in the governmental activities aimed at ensuring the appropriate quality of food products including fishery products. Food hygiene and food safety have gained in importance. However abolition of the obligatory Polish Standards has significantly reduced the number of obligatory parameters that applied to fish and fishery products. The abundance of regulations requires new detailed analyses.

Keywords

Year

Volume

Physical description

s.231-239,bibliogr.

Contributors

  • Katedra Organizacji i Ekonomiki Konsumpcji, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Warszawa
author

References

Notes

PL
rekord w opracowaniu

Document Type

Publication order reference

Identifiers

YADDA identifier

bwmeta1.element.cejsh-from-agro-93090e17-5b13-4989-b7cc-1e44287fdcce
JavaScript is turned off in your web browser. Turn it on to take full advantage of this site, then refresh the page.