PL EN


2008 | 05(20) |
Article title

Zróżnicowanie przestrzenne produkcji ekologicznej w Polsce

Content
Title variants
EN
Spatial differentiation of organic agricultural production in Poland
Languages of publication
PL
Abstracts
EN
Poland has favourable natural conditions for development of the ecological agriculture. The aim of this article is to display and evaluate the spatial differentiation of production of raw material for food products coming from organic farms as well as of processing of these products in Poland. A comparative analysis was conducted using the GUS statistical data, the IJHARS data as well as those from the Ministry of Agriculture and Rural Development, related to organic farming as well as to food processing plants producing the organic food in Poland.
PL
Polska posiada sprzyjające warunki naturalne do rozwoju rolnictwa ekologicznego. Celem artykułu jest przedstawienie i ocena zróżnicowania przestrzennego produkcji surowców żywnościowych pochodzących z gospodarstw produkującymi metodami ekologicznymi oraz przetwórstwa tych produktów w Polsce. Przeprowadzono analizę porównawczą, wykorzystując dane statystyczne z opracowań GUS, IJHARS oraz Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, dotyczące gospodarstw produkujących metodami ekologicznymi oraz przetwórni produkujących ekologiczną żywność w Polsce.
Year
Volume
Physical description
s.109-115,rys.,bibliogr.
Contributors
author
  • Katedra Agrobiznesu i Ekonomii Środowiska, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Olsztyn
author
References
Document Type
Publication order reference
Identifiers
YADDA identifier
bwmeta1.element.cejsh-from-agro-ec92842c-a3dd-467d-8629-aa6745f3735a
JavaScript is turned off in your web browser. Turn it on to take full advantage of this site, then refresh the page.