PL EN


2000 | 6 | 423-427
Article title

Analiza specjacyjna arsenu, antymonu i selenu w wodzie jeziora lednickiego

Content
Title variants
EN
Speciation analysis of arsenic, antimony and selenium in Lednica lake water
Languages of publication
PL
Abstracts
EN
The paper describes the results of determination of different forms arsenic, antimony and selenium present in lakes water (As, Sb (III), As, Sb (V), Se (IV) and their organic forms). The studies of speciation analysis of ultratraces metal concentrations determined by hydride generation atomic absorption spectrometry give the imagination of processes are proceeding in water environment.
Keywords
Year
Volume
6
Pages
423-427
Physical description
Dates
published
2000
Contributors
  • Zakład Analizy Wody i Gruntów Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
author
  • Zakład Analizy Wody i Gruntów Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
References
  • Bernhard M. red. 1986. The importance of Chemical „Speciation” in Environmental Processes, Springer-Verlag.
  • Burchardt L. 1992. Problemy zanieczyszczenia i ochrony wód powierzchniowych - dziś i jutro, red. Kraska M. et al., Wyd. UAM, 25-34.
  • Dojlido J. R. 1995. Chemia wód powierzchniowych, Wyd. Ekonomia i Środowisko. Białystok.
  • Jańczak J. 1997. Zmiany jakości wody jezior..., Biblioteka Monitoringu Środowiska.
  • Kabata-Pendias A., Pendias H. 1993. Biogeochemia pierwiastków śladowych, PWN. Warszawa.
  • Lamble K. J., Hill S. J. 1996. Anal. Chim. Acta, 334, 261 -273.
  • Niedzielski P., Barałkiewicz D., Siepak J. 1996. Ekologia i Technika, 3, 23-28.
  • Niedzielski P., Siepak J. 1998. Analiza specjacyjna metali, Wyd. UAM 47-66.
  • Sobczyński T., Siepak J. 1998. Analiza specjacyjna metali, .Wyd. UAM 67-78.
  • Zerbe J., Nawrocki J., Biłozor S. 1998. Zaopatrzenie w wodę miast i wsi, red. Sozański M. M., 171-182
Document Type
Publication order reference
Identifiers
ISBN
83-903072-5-1
YADDA identifier
bwmeta1.element.desklight-600a8add-0d48-4b42-a746-6ed2a7cacf66
JavaScript is turned off in your web browser. Turn it on to take full advantage of this site, then refresh the page.