Full-text resources of CEJSH and other databases are now available in the new Library of Science.
Visit https://bibliotekanauki.pl

PL EN


2020 | 20 | 95-106

Article title

University graduate in the face of transition to the labour market and professional identity shaping

Authors

Content

Title variants

PL
Absolwent szkoły wyższej wobec tranzycji na rynek pracy – w obliczu kształtowania się tożsamości zawodowej

Languages of publication

EN

Abstracts

EN
The study is an analysis of the literature on the subject in the field of aspects of shaping the identity of a young person on the labour market. The subject of reflection is the professional activity of young people in the transition process, with particular emphasis on the dynamics and directions of changes on the labour market. As the authors of the Foundation Findings: Youth and work report emphasize, nowadays, great emphasis should be placed on helping young people transition from education to the labour market. In this process, it seems important to take actions to shape the individual ready to move from education to the labour market.
PL
Opracowanie stanowi analizę literatury przedmiotu w obszarze aspektów kształtowania tożsamości młodego człowieka na rynku pracy. Przedmiotem refleksji jest aktywność zawodowa młodzieży w procesie tranzycji, ze szczególnym uwzględnieniem dynamiki i kierunków zmian na rynku pracy. Jak podkreślają autorzy raportu Foundation Findings: Youth and work, współcześnie należy położyć duży nacisk na pomoc młodzieży w procesie przechodzenia z edukacji na rynek pracy. Ważne wydaje się w tym procesie podejmowanie działań w zakresie ukształtowania jednostki gotowej do przejścia z edukacji na rynek pracy.

Year

Issue

20

Pages

95-106

Physical description

Dates

published
2020-12-28

Contributors

author
  • Jan Dlugosz University in Czestochowa

References

Document Type

Publication order reference

Identifiers

YADDA identifier

bwmeta1.element.ojs-doi-10_34767_SZP_2020_02_07
JavaScript is turned off in your web browser. Turn it on to take full advantage of this site, then refresh the page.