Full-text resources of CEJSH and other databases are now available in the new Library of Science.
Visit https://bibliotekanauki.pl

PL EN


2012 | 25 | 3 | 199-214

Article title

Kompetencje studentów: ocena z perspektywy studentów, pracodawców i nauczycieli akademickich

Content

Title variants

EN
Kompetencje studentów: ocena z perspektywy studentów, pracodawców i nauczycieli akademickich

Languages of publication

PL

Abstracts

PL
W artykule podjęto próbę oceny kompetencji studentów z trzech perspektyw: studentów, pracodawców i nauczycieli akademickich. Wskazano kompetencje oceniane najwyżej i najniżej oraz istotne różnice w opiniach trzech grup respondentów. Różne postrzeganie kompetencji studentów oraz zróżnicowany poziom ich oceny składnia do stawiania szeregu pytań dotyczących zarówno przyczyn, jak i skutków takiego stanu rzeczy. Stawiane pytanie i prowadzona polemika, na tle rozważań dotyczących pokolenia Y oraz Krajowych Ram Kwalifikacji w szkolnictwie wyż- szym w Polsce, mają za zadanie inspirować do dalszych badań i poszukiwań w tym obszarze.
EN
DOI: 10.5604/01.3001.0009.6279 W artykule podjęto próbę oceny kompetencji studentów z trzech perspektyw: studentów, pracodawców i nauczycieli akademickich. Wskazano kompetencje oceniane najwyżej i najniżej oraz istotne różnice w opiniach trzech grup respondentów. Różne postrzeganie kompetencji studentów oraz zróżnicowany poziom ich oceny składnia do stawiania szeregu pytań dotyczących zarówno przyczyn, jak i skutków takiego stanu rzeczy. Stawiane pytanie i prowadzona polemika, na tle rozważań dotyczących pokolenia Y oraz Krajowych Ram Kwalifikacji w szkolnictwie wyż- szym w Polsce, mają za zadanie inspirować do dalszych badań i poszukiwań w tym obszarze.

Keywords

Year

Volume

25

Issue

3

Pages

199-214

Physical description

Dates

published
2012-09-30

Contributors

References

Document Type

Publication order reference

Identifiers

YADDA identifier

bwmeta1.element.ojs-doi-10_5604_01_3001_0009_6279
JavaScript is turned off in your web browser. Turn it on to take full advantage of this site, then refresh the page.