Skip to main menu
Scroll to content
Full-text resources of CEJSH and other databases are now available in the new Library of Science.
Visit
https://bibliotekanauki.pl
Search
Browse
About
test
Volume details
Link to site
Copy
Article title
2
Journal
Progress in Economic Sciences
Publisher
Wydawnictwo Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej im. Stanisława Staszica w Pile
Year
2015
Identifiers
ISSN
2300-4088
Volume contents
2
article:
Rynek pracy dla osób 50+
(
Lucius K.
,
Simińska E.
), p. 1-14
article:
Identyfikacja opcji polityki gospodarczej i ich związku z inflacją i bezrobociem
(
Kopeć B.
), p. 15-32
article:
Ocena gospodarki finansowej Narodowego Funduszu Zdrowia w latach 2005-2011
(
Gastecka A.
), p. 33-46
article:
Antykryzysowa polityka pieniężna na przykładzie wybranych banków centralnych w latach 2007-2011
(
Kluczyński Ł.
), p. 47-70
article:
Culture industries w kreowaniu konkurencyjności miast w Polsce w latach 2009 – 2011
(
Płaskonka-Pruszak E. M.
), p. 48-71
article:
Klastering jako determinanta rozwoju konkurencyjnej branży farmaceutycznej – na przykładzie klastra Nutribiomed
(
Skowrońska A.
), p. 87-100
article:
Wpływ dopłat bezpośrednich na zrównoważenie gospodarstw rolnych w Polsce – próba symulacji na przykładzie gospodarstw FADN z regionu Wielkopolska i Śląsk
(
Smędzik-Ambroży K.
), p. 101-114
article:
Tax expenditures w systemie opodatkowania rolnictwa w Polsce i wybranych krajach UE
(
Staniszewski J.
), p. 115-125
article:
Koniunktura makroekonomiczna w Mołdawii w warunkach kryzysu gospodarczego 2008-2009
(
Pădurean M.
), p. 129-144
article:
Dysproporcje w wynagrodzeniach kobiet i mężczyzn pracujących w sektorze opieki zdrowotnej w Polsce w latach 2004-2012
(
Maciejewska P.
,
Czerwińska J.
), p. 145-162
article:
Finanse publiczne Rumunii w trakcie i po kryzysie gospodarczym 2008-2009
(
Câmpean S. D.
), p. 163-173
article:
Ewolucja przekształceń organizacyjnych w sektorze rolno - spożywczym
(
Bezak A.
), p. 176-186
article:
Wymiar międzynarodowy przemysłu spożywczego w Polsce
(
Pyznar I.
), p. 185-200
article:
Znaczenie otoczenia rynkowego w produkcji żywności w latach 2014-2013
(
Hycnar A.
), p. 203-215
article:
Kapitał jako podstawowy zasób przemysłu spożywczego w latach 2008-2013
(
Pasek J.
), p. 217-229
article:
Przyszłość sektora rolno – spożywczego w Polsce w odniesieniu do stanu obecnego
(
Kiełbasa M.
), p. 236-248
article:
Wpływ zmian restrukturyzacyjnych na rozwój sektora rolno - spożywczego w Polsce
(
Gliwa E.
), p. 250-161
article:
Regulacje organizacyjne i prawne warunkujące funkcjonowanie przedsiębiorstw przemysłu rolno-spożywczego w Polsce
(
Owsiak A.
), p. 257-269
article:
Wpływ sytuacji majątkowej szpitali na realizację projektów fi-nansowanych z funduszy strukturalnych Unii Europejskiej
(
Łęga A.
), p. 271-286
article:
Rozwój korporacji transnarodowych na świecie: szanse i zagrożenia
(
Nicula A.
,
Nicula A.
), p. 293-310
article:
Leasing jako nowoczesna forma finansowania działalności gospodarczej
(
Bolea A.
,
Cosma R.
), p. 311-325
article:
Ekonomiczne zmiany w przemyśle spożywczym w XXI wieku
(
Firlej C.
), p. 325-336
article:
Mechanizmy ustalania cen produktów na rynku farmaceutycznym
(
Lucius K.
,
Simińska E.
), p. 337-349
open years
JavaScript is turned off in your web browser. Turn it on to take full advantage of this site, then refresh the page.