Full-text resources of CEJSH and other databases are now available in the new Library of Science.
Visit https://bibliotekanauki.pl

PL EN


2004 | nr 7 | 69-76

Article title

Mleczarstwo w Polsce i innych krajach europejskich

Authors

Title variants

Milk sector in Poland and other European countries

Languages of publication

PL

Abstracts

Włączenie Polski do struktur unijnego rynku wymaga dostosowania produkcji mleczarskiej do wymogów wspólnej polityki rolnej. Ponadto polscy producenci muszą liczyć się z konkurencją zagraniczną. W artykule porównano mleczarstwo polskie i innych krajów UE pod kątem bazy surowcowej, potencjału przetwórczego i koncentracji przetwórstwa mleka, sprzedaży i jakości mleka, a także spożycia mleka i jego przetworów.
EN
The author of article presented a synthetic description of Polish milk sector against a background of the European countries. She analysed a production potential, degree of concentration of milk manufacturing, milk consumption and milk preserves. The author made a categorisation of plants, against a background of regions of Poland, taking into consideration hygienic and veterinary requirements. (original abstract)

Year

Issue

Pages

69-76

Physical description

Contributors

References

  • 1. Andrychowicz A., Krzyżanowska Z.: Integracja z UE - konieczne dostosowania i spodziewane skutki w polskim rolnictwie. FAPA, Warszawa 2000
  • 2. Babuchowski A.: Materiały konferencyjne Warunki dostosowania produkcji i przetwórstwa mleka do wymogów UE. Polagra FOOD, Poznań 2002
  • 3. Seremak-Bulge J.: Jednolity rynek mleka w poszerzonej Unii (w:) Polskie mleczarstwo - raport o stanie branży i perspektywach jej rozwoju w poszerzonej UE. ZPPM, Warszawa 2003

Document Type

Publication order reference

Identifiers

YADDA identifier

bwmeta1.element.ekon-element-000000123151
JavaScript is turned off in your web browser. Turn it on to take full advantage of this site, then refresh the page.