Skip to main menu
Scroll to content
Full-text resources of CEJSH and other databases are now available in the new Library of Science.
Visit
https://bibliotekanauki.pl
Search
Browse
About
test
Volume details
Link to site
Copy
Article title
XX/3
Journal
Prace Językoznawcze
Publisher
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Year
2018
Identifiers
Volume contents
XX/3
article:
Бинарные оппозиции при описании кросс-гендерного переодевания в тексте «Жития преподобной матери нашей Пелагии»
(
Anchimiuk O.
), p. 5-17
article:
Metaphorische Komposita mit den Komponenten ‘Asylant’ und ‘Flüchtling’ im deutschen medialen Flüchtlingsdiskurs
(
Dargiewicz A.
), p. 19-42
article:
Fala i wełna – pochodzenie polskich wyrazów oraz ich najstarsze przekształcenia semantyczne (z nazewnictwem w tle, np. nazwa rzeki Wełna, nazwa miejscowości Wleń oraz nazwy miejsc Wawel i Bawół)
(
Duma J.
), p. 43-50
article:
Топонімотвірний формант як виразник темпоральності ойконіма
(
Котович В.
), p. 51-60
article:
„Świat na talerzu”*, czyli o nazwach potraw i napojów w reportażach kulinarnych
(
Kowalonek-Janczarek M.
), p. 61-77
article:
Wpływ regionalnych odmian języka na współczesną polszczyznę potoczną
(
Kucharzyk R.
), p. 79–89
article:
Изобразительная модель натурализации человека и антропных феноменов в идиостилевой картине мира Бориса Гребенщикова
(
Лещак С.
), p. 91–101
article:
Nazwy własne w literaturze młodzieżowej Małgorzaty Musierowicz jako tekstowy komponent wartościowania
(
Łuc I.
), p. 103–121
article:
Co można powiedzieć o autorze na podstawie jego rękopisu? Rozważania językoznawcy
(
Paluszak-Bronka A.
), p. 123–137
article:
Natura jako element nominacyjny w kreacji nazw miejskich lokali gastronomicznych
(
Rudnicka-Fira E.
), p. 139–150
article:
Język prawny i język prawniczy jako przedmiot badań językoznawczych i prawoznawczych w latach 1935–1999
(
Śliwicka A.
), p. 151–164
article:
Wyrażenie nic dziwnego na tle leksykalnych wykładników kategorii dziwności
(
Wołk M.
), p. 165–175
open years
JavaScript is turned off in your web browser. Turn it on to take full advantage of this site, then refresh the page.